Hypnotherapie

Een hulpmiddel bij  lichamelijke, psychische en emotionele klachten 

 

Ik ben inmiddels ook gediplomeerd hypnotherapeut. Omdat ik zelf zeer goede ervaringen heb met hypnotherapie behandeling en ik niet alleen op fysiek vlak behulpzaam wil zijn, maar ook op mentaal vlak, ben ik deze opleiding gaan doen. Bij deze behandeling leer je omgaan met de symptomen en wordt er gewerkt aan het herstel van je "harde schijf" Op dit moment kun je bij mij terecht voor hulp met het omgaan van onderstaande klachten. Het daadwerkelijk oplossen van het vaak diepliggende probleem, is goed mogelijk met regressietherapie, maar deze master opleiding staat nog in de planning. 

 

Hypnotherapie is geschikt voor de volgende onderwerpen (ook als hypno-massage mogelijk): 

-Doorzetten en afmaken (wordt beter in het plannen van je taken en dagelijkse bezigheden) 

-Meer van jezelf houden (vergroot je eigenliefde en vergroot je zelfvertrouwen) 

-Verminder stress in je dagelijkse leven (krijg meer controle over je gevoel) 

-Zelfhealing (verbeter je gezondheid, je onderbewuste heeft daar een grote invloed op) 

-Zelfvertrouwen (vergroot je zelfvertrouwen en krijg grip op jezelf en omgeving) 

Tarief €85,00 | 60 min. (incl. intake en na-gesprekje) 

 

De volgende onderwerpen zijn alleen geschikt voor een gewone hypnose behandeling: 

-Stoppen met roken (hulp bij het stoppen met roken / wel vaak meerdere sessies nodig / pakketprijs is mogelijk) 

-Fobieën (zoals een fobie voor dieren, hoogtevrees, claustrofobie, angst voor de tandarts etc. )   

-Het omgaan en loslaten van negatieve emoties 

- Het omgaan en loslaten van angst en paniek 

 Tarief €100,00 tot €125,00 per behandeling / ca. 70-90 min. 

 

Wat maakt hypnotherapie effectief 

 

Door de intens diepe ontspanning kom je in trance (hypnose). Deze staat van bewustzijn is ideaal voor “veranderwerk”. D.m.v. directe positieve suggesties die ik geef aan het onderbewustzijn. Door de diepte van de trance verdwijnt je “firewall” die in het dagelijks leven tussen je onderbewuste en bewustzijn zit. Tijdens de sessie ben je diep ontspannen, maar hebt volledige controle en blijf je bewust van alle fysieke sensaties. Bij deze behandelingen hoef je zelf niet te praten en met de intake bespreken we uitvoerig waar je beter mee wilt kunnen omgaan. 

 

Trance of hypnose is een staat van een verhoogd bewustzijn, verhoogde concentratie en openheid voor suggesties. Als hypnotherapeut communiceer je rechtstreeks met het onderbewustzijn (je harde schijf). Er wordt een brug gecreëerd tussen het onderbewustzijn en het bewustzijn. Zo wordt het kritisch bewustzijn, het logische denksysteem, gepasseerd. Je blijft zelf altijd in controle en je kunt niet gedwongen worden om iets te zeggen of te doen wat je niet wilt. Direct uit de hypnose komen is dan ook altijd mogelijk. Hypnose is volledig veilig. 

Veel mensen denken in eerste instantie dat hypnose eng is en zijn bang om controle te verliezen. Maak je geen zorgen, dit is absoluut niet zo. Ik kan je niets opleggen wat je niet zou willen en je kunt tijdens de sessie gewoon praten en evt. de sessie stoppen. Hypnose is niets meer dan een diepe ontspanning en wordt achteraf als zeer relaxed ervaren. Het kan achteraf wel emoties losmaken, maar we nemen de tijd voor een nagesprek aan het einde van de sessie om alles nog even door te lopen en je met een positief en goed gevoel naar huis gaat. 

Bij onderstaande onderwerpen gaan we ook niet terug in de tijd (regressie). Ik vertel op rustige wijze een verhaallijn met suggesties welke positief worden opgenomen in het onderbewustzijn en na de behandeling onbewust doorwerken. In het nagesprek geef ik je ook nog wat tools en advies mee om evt. thuis mee aan de gang te gaan. 

Voor het ondergaan van een hypnose sessie zijn twee dingen heel belangrijk: je wilt graag iets veranderen in je leven met behulp van hypnose. En het vertrouwen in degene die je daarbij gaat helpen, de hypnotherapeut. 

 

Contra-indicaties: 

Hypnose is niet geschikt voor je als je lijdt aan schizofrenie, alzheimer, persoonlijkheidsstoornis, psychosen en epilepsie. Heb je een andere vorm van een psychische aandoening, overleg dan eerst met je behandelend arts of hypnose geschikt is. 

 

*Ik behandel geen mensen met trauma's die vallen onder seksueel misbruik, zware mishandeling, oorlogstrauma's, ernstige eetstoornissen en zeer hevige en/of manische depressie. Ook voor alcohol- en drugverslaving verwijs ik u door naar een meer gespecialiseerde hulpverlening.