Veel gestelde vragen

-Hoe kunt u betalen?
De betaling kan Contant of via een Betaalverzoek.
-Worden behandelingen vergoed?
Sommige verzekeraars bieden in hun aanvullende pakket (ten) een vergoeding aan voor (sport)massage. Als u wilt weten of (sport)massage vergoed wordt, kunt u het best contact opnemen met uw verzekeringsmaatschappij.

-Moet u zelf een handdoek meenemen?
Nee, dat is niet verplicht, maar het mag uiteraard wel. Voor iedere klant worden schone handdoeken gebruikt.
-Waar moet u rekening mee houden bij een massage?
Hygiëne is onze prioriteit en we streven dit ook voor u na. Daarom is het aan te bevelen als u zich , voorafgaand aan de massage , doucht.  Bij een voetmassage gaan we uit van schoon gewassen voeten. Er is geen douche aanwezig in de praktijk. De restanten massageolie op de huid wordt na afloop wel afgewreven , dit om uw kleding te beschermen. 
Het is na afloop van de massage aan te raden om ruimte voor uzelf in te plannen , zodat u zolang mogelijk kunt genieten van de rust en weldaad van de behandeling en uw lichaam en geest deze tijd laten  gebruiken om de kuur optimaal te laten in- en doorwerken. 
U kunt 1 á 2 dagen na de massage een beurs en/of pijnlijk gevoel in de spieren krijgen en dan voornamelijk op die plekken waar dieper gemasseerd is bij spierknopen of bij een  verhoogde spierspanning. Na enkele dagen trekt dit vanzelf weer weg en is niet schadelijk. Vooraf aan de behandeling wordt dit uitgebreid aan u uitgelegd.  

-Wordt u naakt gemasseerd?
Nee,  te allen tijde blijft uw ondergoed (slip/boxer) aan. De behandeling vindt plaatst op de blote huid met als tussenstof 100% natuurlijke en zuivere druivenpitolie. 

-Is sportmassage alleen voor sporters?
Neen, zeker niet! De naam sportmassage is enigszins misleidend, want het is ook de perfecte massagevorm voor mensen die tijdens hun werk (zware) fysieke inspanningen moeten leveren of zij die langdurig werk moeten doen in een vaste (gefixeerde) of zittende houding. Kortom, sportmassage is een massagevorm die geschikt is voor het oplossen van ongemak voortkomend uit verschillende omstandigheden of ter voorkoming van het ontstaan daarvan (preventief).

-Hoe werkt sportmassage?
Sportmassage is een krachtige massage om het lichaam weer in balans te krijgen. Door middel van langzame, diepe massagetechnieken,  met veel aandacht voor de spieren, worden er mechanische prikkels op het lichaam uitgeoefend. Deze mechanische prikkels leiden op hun beurt weer tot reacties in het lichaam. Deze reacties bewerkstelligen op hun beurt weer het  herstel van het evenwicht in het lichaam. Simpel gezegd verbetert sportmassage de bloedcirculatie en hierdoor de afvoer van afvalstoffen en vocht en tevens het laten verdwijnen van pijnprikkels. Ook  de toevoer van zuurstof en voedingstoffen wordt gestimuleerd. Een sportmassage bevordert dus het spierherstel, waardoor blessures worden voorkomen , de sporter sneller herstelt en  binnen de kortste keren weer actief kan deelnemen aan zijn sport
-Na een blessure wilt u weer gaan beginnen met sporten (tapen & bandageren)
Indien u weer sportfit bent verklaard door uw arts of fysiotherapeut, maar toch nog onzeker bent over de blessure, kan deze vóór aanvang van de training middels tapen en bandageren extra steun geven. Vaak voelt het betreffende gewricht namelijk nog wat minder sterk aan en is de coördinatie verminderd door de herstelperiode. Dit kan opgevangen worden door extra steun te geven en na afloop van de training de omliggende spieren te masseren. Deze behandeling dient meestal een aantal keer herhaald te worden bij de eerste trainingen. Neem contact op voor meer informatie en de mogelijkheden van begeleiding.
Wat is Triggerpoint Therapie?
Bij triggerpoint therapie ga ik op zoek naar de daadwerkelijke oorzaak van de pijnklacht.
Deze kan op een heel andere plek veroorzaakt worden dan waar de pijn zich voordoet.
Lees
hier meer over deze  behandeltechniek.
Zwangerschap en massage?
Ook als je zwanger bent kun je genieten van een speciaal aangepaste zwangerschapsmassage. Klik hier voor meer uitleg.
-Wat houdt een voetmassage in?
Ik ben gediplomeerd voetreflex therapeut en vakkundig in het geven van Thaise voetmassage. Voor een uitgebreide uitleg kunt u hier meer lezen.
-Hoe werkt de Guasha hoofd- nekmassage?
Een heerlijk ontspannende massage van hoofd, nek en hals.
U kunt 
hier meer lezen over deze vorm van massage.
Hoe wordt cuppingmassage gebruikt bij Sportmassage Alkmaar?
Op verzoek kan ik cuppingmassage toepassen als aanvulling op de massagebehandeling.
Bij deze vorm van massage wordt gebruik gemaakt van siliconen cuppings die vacuüm gezet worden op de huid en d.m.v. strijkende bewegingen de doorbloeding stimuleren van de huid en  het bindweefsel.

-Wanneer mag u niet gemasseerd worden?
Er zijn diverse (medische) situaties waarin u niet gemasseerd mag worden of de massage aangepast moet worden. Lees hier meer over onder het kopje “Massages
-
Kunt u zich opfrissen na de massage behandeling?
Ja, een kleine opfrissing is mogelijk. Naast de massagepraktijk is een toilet aanwezig met wasbakje. 

-Een massagebon cadeau doen?
Dat kan en u kunt zelf het bedrag bepalen. Neem even contact op voor de mogelijkheden.

-Wat zijn de huisregels en voorwaarden bij Sportmassage Alkmaar?
Klik hier om het huisreglement en de algemene voorwaarden te lezen.
-Wat is nou wel en niet waar over massage?
Klik hier om daar wat meer over te lezen.

*

De massages zijn niet erotisch getint en er vinden derhalve ook geen erotische handelingen plaats.