Shiatsu Massage (basis)

Shiatsu massage

 
Bij deze vorm van massage worden de vingers, duimen en handpalmen gebruikt om druk uit te oefenen op de accupunctuurpunten (tsubo’s) en meridianen. Ook gewrichtsmanipuatie en strekking zijn een onderdeel van de behandeling.
Shiatsu massage zorgt voor een vermindering van stress, stagnatie, weerstand en verbetert het  algemene welzijn. De behandeling heeft een zeer rustgevende uitwerking, is niet pijnlijk en wordt als zeer prettig ervaren. Tijdens de behandeling blijft de kleding aan en er wordt niet met olie gewerkt. Het doel van deze massage is een algemene bevordering van de doorstroom van een aantal  hoofdmeridianen.

De duur van deze basis shiatsu behandeling is 45 min. waarbij voeten, benen, buik, armen, rug, gezicht en hoofdhuid worden behandelt. Wil je een uur, dan kan deze daarna nog gecombineerd worden met bijv. een ontspannen voetmassage van 15 min.  Het resultaat is een ultiem ontspannen gevoel.
Een behandeling van 45 min. is €45,00
Een combinatie behandeling van 60 min. is €55,00
 
Wil je iets meer weten?
Shiatsu massage is van origine een Chinese volksgeneeskunde (ca. 6e eeuw) en later verder ontwikkeld in Japan naar een moderne behandelvorm. Shiatsu betekent in het Japans, vingerdruk.

We hebben 6 paar symmetrisch lopende meridianen (energiebanen) in ons lichaam welke corresponderen met de spieren, organen, bloedvaten, zenuwen, lymfevaten en endocriene klieren. Door de meridianen loopt “levensenergie” Qi genaamd en bloed.
In de acupressuurpunten langs/op de meridianen (tsubo’s) kunnen blokkades ontstaan waardoor de Qi niet meer vrij kan stromen, wat als gevolg kan hebben dat de corresponderende lichaamsdelen verstoort raken en niet meer optimaal kunnen functioneren.  Je kunt het zien als een soort spierknopen. Om de meridianen weer optimaal te kunnen laten doorstromen, wordt o.a. d.m.v. lichte vingerdruk de blokkade opgeheven.

Contra indicaties (deze behandeling is niet geschikt bij):
Griep, koorts, open wonden, nog niet geheelde littekens na een operatie, infectieziekten, ontstekingen, ernstige vaatziekten, trombose, besmettelijke (huid)ziekten