Kindermassage in Alkmaar

Massage voor kinderen vanaf 6 jaar. 


Ook voor kinderen is massage een weldaad. In deze “snelle” wereld raken zintuigen snel overprikkeld door mobiele telefoons, tablets, TV en computerspelletjes. D.m.v. een ontspanningsmassage komt het stofje oxytocine vrij, wat een positief effect heeft op het afweersysteem, het verlaagt spanning en stress en activeert het parasympatisch zenuwstelsel voor een beter herstel en verbetering van de spijsvertering.

Voor kinderen met de volgende kenmerken is een massage een uitkomst:
-Hoofdpijn, rugpijn en buikpijn
-Vermoeidheid en slapeloosheid
-Innerlijke onrust en concentratieproblemen
-Angst en onzekerheid
-Hyperactief- of juist passiefgedrag
-Groeipijnen
-Lichamelijke beperking
-Examen- of toets stress

We beginnen met een kort kennismakingsgesprekje en uitleg over wat we gaan doen, zodat het kind zich op zijn gemak kan gaan voelen.
De massage duurt 30 minuten en kost €30,00 waarbij op een rustige en ontspannen manier het lichaam, waaronder het hoofd, de armen, de benen en de rug worden gemasseerd. De massage wordt gedaan op de blote huid met reukloze olie voor de zeer gevoelige huid en met een onderbroek aan of desgewenst een zwembroek. Indien het kind liever een lange broek aan wilt houden, mag dat ook, dan doen we de massage over de kleding heen d.m.v. drukmassage.

Voorafgaand aan de afspraak zal er een telefonische gesprekje plaatsvinden met de ouder of voogd, zodat ik van te voren de achtergrond van het kind leer kennen. De ouder of voogd is tijdens de gehele behandeling altijd in de praktijkruimte aanwezig.

De massage praktijk is gevestigd op de 2e verdieping (1 trap omhoog, de eerste verdieping is per lift bereikbaar), dit i.v.m. kinderen met een lichamelijke beperking.
Indien uw kind een chronische ziekte heeft of herstellende is van een ziekte, dient u eerst overleg te plegen met uw arts. In sommige gevallen is een massage niet wenselijk of onder bepaalde restricties. 

Door de aanmaak van oxytocine (knuffelhormoon) tijdens de massage, voelt je kind zich na afloop heerlijk ontspannen en fijn!