Thaise voetmassage / ontspannende voetmassage 


Thaise voetmassage Alkmaar

Heeft u last van vermoeide voeten en/of een zwaar gevoel in uw benen? Stress in het dagelijks leven? Dan is een Thaise voetmassage een uitkomst.

Thaise voetmassage valt onder de eeuwenoude alternatieve geneeswijze die de energiestromen en doorbloeding van het lichaam activeert. De voetzool wordt in deze visie gezien als de spiegel van het lichaam, tevens zitten er in de voetzool enorm veel zenuwuiteinden die door de massage positief geprikkeld worden. De massage duurt 30 minuten, ik begin na het opwarmen van de voet met het stimuleren van drukpunten d.m.v. een houten acupressuur stokje, dit verminderd spanning op lichamelijk en psychisch gebied. Het verbetert de doorbloeding, activeert de organen en stimuleert de zenuwbanen. Dit kan soms als iets pijnlijk ervaren worden, maar geeft uiteindelijk een heerlijke verlichting. Na het behandelen met het houten stokje, gebruik ik mijn vingers om acupressuur te geven op andere delen van de voetzool, enkel, onderbeen en knie. Daarna volgt een zachte ontspannende massage van de voet en gehele onderbeen. Voor de Thaise voetmassage gebruik ik een combinatie van massagelotion en Thaise balsem, wat een heel prettige uitwerking heeft op de oppervlakkige- en dieperliggende huid.
Voetmassage brengt het lichaam tot rust te en de delen die door stress uit balans zijn geraakt van voldoende bloed en energie te voorzien. Doordat in deze visie het lichaam tijdens een voetmassage volledig gestimuleerd wordt komen er afvalstoffen vrij, wat in sommige gevallen emoties los kan brengen, maar voornamelijk een ontspannen en relaxed gevoel geeft.
Wilt u geen behandeling met een acupressuur stokje, dan is een geheel ontspannen voetmassage ook mogelijk. Hierbij neem ik ook het gehele onderbeen mee, de voet, enkel, onderbeen en knie.

Een (Thaise) voetmassage is ook goed te combineren met bijv. een rugmassage, dan combineren we deze in een behandeling van 60 min.

Voor meer informatie over Thaise voetmassage, kunt u contact opnemen met Sportmassage Alkmaar.