Sportmassage Alkmaar Schouderklachten

Massage aanbod 

U kunt bij mij terecht voor de volgende massages:
-sportmassage
-ontspanningsmassage
-bindweefselmassage
-fasciatherapie
-Thaise Sabaidi massage
-Japanse KoBiDo massage
-zwangerschapsmassage
-shiatsu basis massage
-kindermassage
-triggerpoint therapie
-cupping massage
-gezicht cupping massage
-voetreflexmassage
-Thaise voetmassage
-Guasha hoofd, hals en nek massage
-combinatie van bovenstaande massages
-tapen en bandageren 
-deelbehandeling massage gun
-deelbehandeling Novafon
-deelbehandeling elektrisch cupping
-Hypno-massage
-hypnotherapie 

Voorafgaand aan de eerste behandeling wordt een korte anamnese afgenomen die is gericht om meer informatie te krijgen m.b.t. uw persoonlijke situatie zoals algemene gezondheid, sportactiviteiten, evt. blessures, verhoogde spierspanning en dagelijkse bezigheden die invloed kunnen hebben op evt. klachten. Zo bepalen we samen waar we de focus op gaan leggen om de massagebehandeling zo effectief mogelijk in te kunnen zetten.

Uiteraard is het niet zo dat u perse een klacht moet hebben om een massage te ondergaan. Een massage kan ook een algemeen ontspannend effect hebben, even een uurtje voor uzelf.

Klik hier om de huisregels en voorwaarden te lezen van Sportmassage Alkmaar.

Lees onderaan deze pagina meer over massages en toepassingen. 

Sportmassage Alkmaar Rugpijn

Wanneer geen massage

Het is goed om te weten wanneer je wel of niet een massage mag ondergaan. Een sportmasseur voert in principe een massage uit op een gezond lichaam. De massage heeft tot doel de gezondheid te bevorderen. Er mag geen massage worden uitgevoerd wanneer er afwijkingen of aandoeningen geconstateerd worden. De indicatie om te mogen masseren is afhankelijk van de aanwezige contra-indicaties. Contra-indicaties wil zeggen: Er zijn omstandigheden waardoor de massage niet mag plaatsvinden. Soms kan een massage worden aangepast, rekening houdend met de omstandigheden.

Contra-indicaties:

 -Koorts en griep

-Algemene infectieziekten en ontstekingen 

-Open wonden 

-Extreme vermoeidheid of uitputting (na duurprestatie)

-Slechte algemene gezondheid

-Huidaandoeningen en steenpuisten

-Vaataandoeningen (trombose, arteriosclerose)

-Tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap

 

Er mag wel worden gemasseerd als rekening wordt gehouden met de plaats, tijdstip, dosering en techniek:

 

Bij zwangerschap: geen rug en buikmassage

Bij spataderen: geen beenmassage

Geen massage in de blessure-regio

Aangepaste massage bij zeer zwaar behaarde huid

Bij twijfel kunt u altijd contact met mij opnemen. 

Sportmassage Alkmaar Tenniselleboog

Wat houdt sportmassage in

Sportmassage is geschikt voor sporters van alle niveaus, de beginnende sporter, de (wat) oudere sporter, de recreatieve sporter, sporters van competitie niveau en topsporters. Ook voor mensen die niet sporten kan sportmassage een uitkomst bieden. In het dagelijks leven kunnen spieren en spiergroepen overbelast raken door bijv. een voorovergebogen houding en/of eenzijdige houding tijdens het werk of het langdurig voorover zitten tijdens mobiel en tablet gebruik. (een steeds meer voorkomend probleem in dit digitale tijdperk)

Sportmassage is er in meerdere vormen. Klik hier om meer te lezen.

Wat is nou wel en niet waar over massage?
Wil je daar meer over weten, klik dan hier


Sportmassage Alkmaar Meer weten

Wilt u meer weten over de massages?

Is uw vraag niet beantwoord op deze website van Sportmassage Alkmaar of heeft u een specifieke vraag, dan kunt u via onderstaande button direct bellen of een WhatsApp bericht sturen. 

Wanneer en waarom een (sport) massage

  • Stress (Een massage kan zeer ontspannend werken en u weer energie geven. Bij stress komt ook vaak een verhoogde spierspanning voor wat een negatieve uitwerking heeft op uw welzijn) 
  • Hoofdpijn (Dit kan bijv. komen door stijve en/of verkrampte rug- en nekspieren) 
  • Verkramping van bijv. nek, schouders of hamstrings (Dit geeft een belemmering in uw dagelijkse bezigheden en welzijn en kan verschillende oordzaken hebben zoals een te korte warming-up en/of cooling down tijdens sport of een te eenzijdige uitgangshouding tijdens het werk)
  • Spierknopen (De spiervezels trekken samen en ontspannen niet meer als gevolg van stress en/of te lang een spier in een aangespannen houding houden, door ophoping van afvalstoffen, te weinig beweging of een beperkte bloedcirculatie)  
  • Rug- en nekpijn (Dit kan een oorzaak zijn van verkrampte spieren, spierknopen, een verkeerde houding tijdens het werk of privé of een overbelasting bij het sporten) 
  • Blessure (Let op, de arts of fysiotherapeut moet u al wel weer sportfit hebben verklaart om het belaste gebied te laten masseren. Is dit zo, dan kan massage het volledige herstel van de blessure bespoedigen en de om liggende spiergroepen behandelen om zo weer de juiste lichamelijke coördinatie te creëren)  
  • Blessure preventie (Een stimulerende sportmassage voorafgaand aan de training of wedstrijd is zeer goed voor de opwarming van de spieren, een sederende massage na de training geeft de spieren rust en extra doorbloeding voor een sneller herstel) 
  • Een Thaise voetmassage is bijv. een uitkomst bij vermoeide voeten en benen, maar ook bij algehele stress. Klik hier voor een uitgebreide uitleg over deze vorm van massage.