Sportmassage Alkmaar nieuws

Hieronder div. artikelen over nieuwe massage technieken en tools die beschikbaar zijn bij Sportmassage Alkmaar. 

Massage Gun

De massage gun is een optimaal hulpmiddel om bij zeer verstrakte spieren (bijv. de kuit, hamstring en lange rugspieren) de opperlagen los te maken. D.m.v. trillingen worden de bindweefsellaag en de oppervlakkige spierweefsels als het waren losgeschut (myofascial release), waardoor je na het gebruik dieper met de hand kunt masseren in de onderliggende diepere spieren. Het heeft ook een positief effect op de fascia. Wil je meer weten over de fascia, onderin dit artikel vertel ik er meer over.
 

Voordelen van de massage gun:

-een sneller resultaat om daarna dieper in de spieren te kunnen masseren

-een betere doorbloeding van de huid en bindweefsel

-het vermindert/verhelpt verkleving van het bindweefsel

-het helpt zeer goed bij spierpijn

-het activeert het zenuwstelsel en bevordert het spierherstel 

-het vermindert spierspanning en stijfheid 

-het verhoogt de bloed- en lymfecirculatie 

De massage gun gebruik ik als hulpmiddel bij een massage, maar niet als vervanging. Niet bij iedereen is dit hulpmiddel nodig of bruikbaar. Ik gebruik het alleen in overleg met de cliënt en bij bepaalde klachten. 

Massage Gun Sportmassage Alkmaar

Fascia is bindweefsel dat een vlies vormt rond spieren, botten, gewrichten en lichaamsholtes. Fascia heeft een belangrijke rol in het lichamelijk en geestelijk functioneren. Samen met het autonoom zenuwstelsel en het hormonaal stelsel beïnvloedt het de graad van spierspanning, het bewegingspatroon, de bloedcirculatie, de hormoonhuishouding, het stresssysteem, het humeur, de manier van emotioneel reageren, het denken en bijgevolg ook het gedrag. Een vaak vergeten, maar heel belangrijk onderdeel van ons weefselgestel. 


Novafon


Novafon Sportmassage Alkmaar

Novafon

De trillende geluidsgolven van de Novafon helpen pijn verminderen. Door de zachte trillingen kan het apparaat zonder problemen op gevoelige lichaamsdelen worden gebruikt. Dit apparaat maakt een zachte, ontspannende en diepe stimulatie mogelijk en is voornamelijk geschikt voor de wat gevoeligere delen van het lichaam. De trillingen hebben een goede impact op de stofwisseling van de cellen, waardoor afvalstoffen beter worden afgevoerd en zo meer zuurstof en voedingsstoffen kunnen worden opgenomen op de aangedane plekken. 
De Novafon is geschikt om te gebruiken op de volgende plekken van het lichaam:
Kaak, nek, schouder, rug, ellenboog, pols, vingers, heup, bekken, knie, achillespees, hiel en onderzijde van de voet.

Voorbeelden van klachten waarbij de Novafon goed te gebruiken is:
-Onwillekeurige contracties/nachtelijke spierkrampen in de kuitspieren waarbij diepe massage met de hand niet wenselijk is.
-Kaakspanning
-Aangezichtspijn
-Kniebanden
-Pijnpunten rond de enkel en voet
-Pijnpunten rond de hand en pols

De Novafon gebruik ik als hulpmiddel bij een massage, maar niet als vervanging. Niet bij iedereen is dit hulpmiddel nodig of bruikbaar. Ik gebruik het alleen in overleg met de cliënt en bij bepaalde klachten. 
 
Electric Cupping


Electric cupper sportmassage alkmaar

Elektrisch cuppen

De elektrische cupper is ideaal om lokale pijnpunten/triggerpoints te behandelen.
De cup wordt geplaatst op een plek waar verhoogde spierspanning of een knoop zit. De cup zuigt vacuüm, pulseert, vibreert en verwarmt (infra rood) de huid, het bindweefsel en onderliggende spieren.  Tevens ontstaat er onderhuids een micro-trauma, waardoor het gebied door het lichaam langer extra doorbloed wordt en voorzien van extra voedingsstoffen. Na de behandeling zal er 1 tot ca. 3 dagen een huidverkleuring te zien zijn. Deze verkleuring is niet pijnlijk. Aan deze behandeling zijn geen extra kosten verbonden.

De Electric Cupper gebruik ik als hulpmiddel bij een massage, maar niet als vervanging. Niet bij iedereen is dit hulpmiddel nodig of bruikbaar. Ik gebruik het alleen in overleg met de cliënt en bij bepaalde klachten. 
 
Massage weetjes

Wat is nou wel en niet waar over massage?
Klik hieronder op de knop om dit artikel te lezen.